ΠΡΟΦΙΛ

Το εργαστήριό «Νικόλαος Μπρας» ιδρύθηκε το 1987 από τον Νικόλαο Μπρα. Bασικό αντικείμενο του ήταν η κατασκευή, επισκευή και εμπορία έγχορδων μουσικών οργάνων. 

Το 1994 ο Νικόλαος Μπρας τιμάται με το δίπλωμα της Ιταλικής Σχολής της Cremona για την συμμετοχή και διάκριση του διεθνούς διαγωνισμού «Antonio Stradivari» για την κατασκευή και τον ήχο του βιολιού και της βιόλας όπου κατέλαβε την δεύτερη θέση (πρώτος Έλληνας οργανοποιός που λαμβάνει τέτοια διάκριση).

Παράλληλα ασχολείται με την έρευνα, μελέτη και κατασκευή αρχαίων Ελληνικών μουσικών όργανων ερευνώντας σε βάθος τα γραπτά κείμενα αρχαίων ποιητών, συγγραφέων, αλλά και παραστάσεις που απεικονίζουν μουσικά όργανα σε αμφορείς, μαρμάρινες ανάγλυφες πλάκες, κ.ά. συνεργαζόμενος με διακεκριμένους μουσικολόγους και αρχαιολόγους.

Από τότε η εταιρεία έχει αναδειχθεί σε ένα φημισμένο εργαστήριο κατασκευής μουσικών οργάνων με διεθνή αναγνώριση καθώς  όργανά μας παίζονται από σπουδαίους καλλιτέχνες  και συγκροτήματα παγκοσμίου φήμης.

Στον τομέα των επισκευών έχουν συντηρηθεί και επισκευαστεί ιστορικά μουσικά όργανα μεγάλων κατασκευαστών: Ελλήνων, Ιταλών, Γάλλων, Γερμανών κ.α., όπως: το φημισμένο βιολί «Falmouth» του Antonio Stradivarius (μία από τις σημαντικότερες και επιτυχημένες επισκευές στον ελληνικό χώρο, η οποία και παρουσιάστηκε ως εργασία από το Μουσείο της Ακροπόλεως στην Ετήσια Ημερίδα Συντηρητών Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης), Jacob Stainer, Giuseppe Guarneri, Nicola Gagliano, Antonio Rocca, Giovanni Battista Guadagnini, Francesco Gobetti, Δημήτρη Μούρτζινο, αδέρφια Παναγή κ.ά.

Επίσης συλλογές, αρχαίων Ελληνικών μουσικών όργανων μας, έχουν κοσμήσει και κοσμούν διάφορους οργανισμούς, πανεπιστήμια, μουσεία και βιβλία (Πανεπιστήμιο Φλωρεντίας, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Υπουργείο Πολιτισμού, Μουσείο Μουσικών Οργάνων Βερολίνου, δίκτυο Βασιλικών Μουσείων Τέχνης και Ιστορίας των Βρυξελλών).

Με την κληρονομιά του παρελθόντος, την πείρα του Νικόλαου Μπρα και την προσθήκη εξαίρετων κατασκευαστών Ηρακλής Μπράς, Σωκράτης Μεταξάς είμαστε σε θέση να σας προσφέρουμε τα ποιοτικότερα χειροποίητα μουσικά όργανα.